Sport og friluftsliv

Sig pænt goddag og farvel til medarbejdere


Heldigvis er der der mange danske virksomheder der vokser i disse år og derfor har de behov for nye kvalificerede medarbejdere. Mange vælger selv at løse denne opgave, men det kan ofte vise sig at være en uhyre tidkrævende og ikke mindst kostbar løsning. For dels så er der en lang række af praktiske forhold der skal klares undervejs og dels så kan det være rigtig rigtig dyrt hvis man ender med at få ansat den forkerte medarbejder. Men heldigvis så er der gode bureauer der er specialister i rekruttering af medarbejdere og disse bureauer kan løse alle opgaver lige fra det med at formulere jobannoncen og få den indrykket de mest relevante steder, og indtil de endelige samtaler hvor de bedst kvalificerede kandidater er identificerede. På den måde kan den ansættende virksomhed også være anonym i forløbet og dermed ved konkurrenterne ikke at man er i gang med en rekruttering og dermed en oprustning på et eller andet område.

Men desværre er der jo også virksomheder der skal skære ned, eller lave andre ændringer i deres organisation, som gør at de skal af med nogen af deres medarbejdere. Hvis man bare fyrer de folk der på den måde kommer i overskud, så opstår der en masse bitterhed mod virksomheden og dermed kommer der en masse negativ omtale på de sociale medier, og hvis man er en profileret virksomhed kan dette sprede sig til de etablerede medier også.

Men her er løsningen at man etablerer et outplacement program hvor medarbejderne i god ro og orden hjælpes videre med deres liv udenfor virksomheden. Et godt outplacement program indeholder både forskellige uddannelser der opkvalificerer de berørte medarbejdere så de får lettere ved at finde nyt arbejde, og man hjælper dem på forskellige måder med at finde nye stillinger også. Der er ofte tale om medarbejdere der har siddet med de samme opgaver i mange år og dermed kan de måske have svært ved at se sig selv andre steder.

Vis mere

Relaterede

Close