Sport og friluftsliv

Opvarm dit hus på en miljørigtig måde

Vi lever i et samfund, hvor der bliver større og større fokus på miljø, grøn og vedvarende energi og generelt at man passer på jordkloden. Netop derfor er flere og flere begyndt at overveje, hvordan man kan mindske ens eget CO2-udslip og generelt gøres ens hjem mere energivenligt. Netop måden at opvarme ens hus, er ofte i fokus, da det er noget som man alle er nødt til at gøre. Mange bruger oliefyr eller pillefyr, men især oliefyr udleder meget CO2, og det er derfor værd at overveje andre muligheder.

Varmepumper

Varmepumper er meget miljøvenlige, da de udnytter solen som vedvarende energikilde. Normalt er tilbagebetalingstiden på varmepumper 5 år, hvilket er meget lavt i forhold til andre varmekilder. På , kan der læses meget mere om de forskellige typer af varmepumper og man kan ligeledes se en animation af, hvordan de forskellige varmepumper virker. En af mulighederne er en Luft til vand varmepumpe. En luft til vand varmepumpe er ideel til dem, som ikke ønsker at gå gravet hele deres have op, da en luft til vand varmepumpe bruger en opsamler over jorden, i stedet for jordslanger. Luft til vand varmepumpe er dog ikke helt så økonomisk fordelagtig som fx et jordvarmeanlæg, som tjener sig selv ind allerede efter 25 år.

Jordvarme

Jordvarme er ideel til dem, som ikke ønsker at vedligeholde anlægget hele tiden og vælger man jordvarme via et anlæg fra Klimadan, dækker det desuden hele husets varmebehov. Jordvarme er for alle, som har et hus eller som er ved at bygge hus. Hvis man er i tvivl om, om jordvarme er det rigtige for én, så kan man bestille et gratis og uforpligtende besøg af en professionel, som kan hjælpe med at finde den bedste løsning, på . Jordvarme er desuden billigt i drift og har lave vedligeholdelsesomkostninger.

Vis mere

Relaterede

Close