Computer og IT

En hund efter vand?

Nogle hunde er vandglade af natur og elsker at svømme, mens andre er mere skeptiske over for det våde element. Det kan til dels forklares med, at visse racer er opdrættet til vandarbejde, men faktisk kan man også lære sin hund at have en mere positiv indstilling til vand. At have en hund, der elsker vand, kan have flere fordele. Dels er svømning og leg i vandet fantastisk og skånsom muskel- og konditræning, dels er det skønt for hunden at kunne køle af i vandet på varme sommerdage.

Der er visse kneb, du kan bruge, for at få din hund til at kunne lide at gå i vandet. Men det er vigtigt at huske ikke at stresse hunden eller prøve at tvinge den til at kunne lide at bade. Når du skal vænne hunden til vand, er det bedst at vælge en strand, hvor det er nemt at komme ud i vandet og ind igen. Stejle bakker og mange sten er ikke den ideelle strand til en nybegynder.
En god plan sandstrand, hvor hunden selv kan bestemme tempoet er meget bedre.

Lad hunden lege i vandkanten. Hvis den er glad for legetøj, er det en god idé at tage legetøj med, der kan flyde. I bedste fald glemmer hunden hurtigt alt om, at vandet føles ubehageligt og koncentrerer sig i stedet om legen.
Hvis du har en hund, der bedre kan lide godbidder end legetøj, findes der ?lette? hundekiks, der kan flyde. Kast en håndfuld af dem ud i vandet, og lad hunden pjaske rundt og guffe dem i sig. Når hunden ser ud til at acceptere at gå rundt i vandet, kan du prøve at kaste legetøj eller godbidder længere ud og se, om hunden tør tage et par svømmetag.

Vis mere

Relaterede

Close