Sport og friluftsliv

Det er ikke rart at fyre medarbejdere


Ind i mellem har alle virksomheder brug for at tilpasse antallet af medarbejdere, enten fordi man er i den lykkelige situation at der er vækst og man derfor har brug for rekruttering af nye kvalificerede medarbejdere, eller fordi man har en situation hvor man skal skære ned og dermed skal afskedige medarbejdere. Men uanset hvilken situation man så står med, så er det vigtigt at det håndteres på bedst mulig vis, og derfor er det en god idé at indgå aftale med en partner der er erfaren på området, for de færreste almindelige virksomheder har det jo som deres kerne kompetence at hyre og fyre medarbejdere.

Hvor det for de fleste virksomheder er helt logisk at bruge et bureau i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere, så er der langt færre der er gode til at bruge et bureau når man har behov for at afskedige, og dette er en stor fejl, for hvis det gøres korrekt så kan man undgå meget bitterhed fra de opsagte medarbejderes side, og dermed også en masse dårlig omtale på de sociale medier. Et bureau arbejder typisk med et outplacement program hvor de berørte medarbejdere tilbydes en vifte af services hvor de dels kan få opkvalificerende kurser der gør dem mere attraktive for nye arbejdsgivere, og et outplacement program kan indeholde decideret hjælp til jobsøgning eller måske endda præsentation af medarbejderne i nye relevante virksomheder.

Ved rekruttering kan et bureau hjælpe med rigtig mange ting, bare det at formulere og indrykker jobannoncen kan være en stor hjælp for mange virksomheder. Men ofte så tager de også det store arbejde med at sortere i alle de ansøgninger der forhåbentlig kommer ud af det, og så få screenet de bedst egnede kandidater med indledende samtaler, inden virksomheden selv kommer på banen. På den måde kan man spare enormt meget dyrebar tid, og man får langt mere kvalificerede ansøgere til samtale.

Vis mere

Relaterede

Close