Industri og Erhverv

DEN GLOBALE STANDARD FOR INGENIØRBEREGNINGER

For begyndere

Nogle gange ved du ikke, hvad du har brug for, før du ser det. Igennem hele historien har regning foregået på fingrene, med kugler, pinde, streger, blyant og papir. Så kom den første batteridrevne lommeregner i begyndelse af 1970. Indtil da havde man benyttet andre løsninger. Efter introduktionen af den første batteridrevne lommeregner, var der ikke et hjem eller en skoletaske uden. I dag er en lommeregner ligeså almindelig en ting som en kop kaffe.

Med indtoget af computere tog regning et skridt mere. Tallene kunne ikke længere kun lægges sammen. De kunne også indsættes i et såkaldt ”regneark”, og pludselig havde vi flere funktioner samlet i et ark, og hele økonomier kunne overskueliggøres og forenkles på skærmen.

Mathcad gør det svære nemt

De ovenstående regneark findes oftest i form af et Excel-ark. I Excel kræves der en mængde dokumentation for at andre kan få noget ud af materialet. Men med softwaren Mathcad har du et program, der i højere grad er selvdokumenterende. Det, der gør math cad specielt er, at der ikke kun præsenteres de endelige beregninger. Resultatet præsenteres også med de bagvedliggende formler og forudsætninger. I Ptc Mathcad er det nemmere at undgå fejl, da programmet giver et hurtigere overblik over, hvad der gemmer sig bag de endelige resultater.
F.eks. kan Mathcad indenfor konstruktion og byggeri bruges til at udregne: Spændinger og tøjninger, deformation og momentberegninger, laste hidrørende fra jordskælv eller vindpåvirkning, traditionel bjælkeanalyse, opvarmning og afkøling, energi-udveksling ved varmestråling og tværsnitegenskaber for laminater. Det er kun fantasien, der sætter begrænsninger.

Econocap

Det er firmaet Econocap, der sælger og servicere denne løsning af Mathcad, som bruges af ingeniører og forskere til alle typer af beregninger. Virksomheden ligger i Kolding og er en solid, dansk IT-virksomhed. Econocap sælger PLM-, CAD- og IoT-løsninger baseret på software fra PTC. Econocap sørger også for implementering, undervisning samt support. Der er masser af hjælp at hente hos de løsningsorienterede specialister.

Vis mere

Relaterede

Close