Ikke kategoriseret

At vælge en videregående uddannelse.

Snart er der mange unge, der igen skal til at vælge, hvilken universitetsuddannelse, de gerne vil ansøge, om at komme ind på. Der er rigtig mange forskellige uddannelser, man kan vælge imellem på www.aau.dk. En videregående uddannelse er et oplagt valg, når man senere skal begynde sin karriere. Flere arbejdsgivere vægter det højt, at man har en videregående uddannelse, så det kan sagtens betale sig. Når man skal vælge universitets studier, skal man som ung, gå efter hvad der har interesse, og til dels hvilke muligheder, der er for job bagefter.
Det kan være en længere proces at foretage dette valg. Mange unge kan være usikre på, om man nu har valgt rigtigt. Heldigvis er der gode studievejledere, der kan hjælpe en med at afgøre, om man har valgt den rigtige retning. Interesser kan være medie, kommunikation og informationer, eller sprog, kultur og historie.
Tjek https://www.aau.dk/uddannelser/ og find info om næste informationsmøde.

Hvorfor tage en videregående uddannelse?

Det er godt, at have specifikke mål, man gerne vil opnå, her i livet. Hvis man er indstillet, på at det er vigtigt, at få en universitetsuddannelse, kan det også være nemmere at komme igennem den. En videregående uddannelse kan åbne op til andre muligheder, end dem der vælger ikke at få en videregående uddannelse. Det kommer helt an på, hvad man gerne vil med sit liv.
Hvis det så bliver nødvendigt, at skifte retning undervejs, kan man undersøge muligheden for dette. Det er afgørende, at man bliver glad for valget af universitets studier, så man selv føler, man er på rette vej.
Når man så har gennemført sin bachelor eller kandidat, kan man fejre, at dette vigtigt mål er afsluttet. Dermed kan man finde et ny mål, der kan have fokus på, hvilken karrierevej, man ønsker at udforske.
De unge skal tage sig god tid til dette valg, og vende overvejelser med familie og venner. Mærk efter i hjertet, hvilken vej der skal vælges.

Vis mere

Relaterede

Close